Fascinantni Život

Osećaj koji te preplavi zbog rođenja deteta ne može da se uporedi ni sa jednom drugom emocijom. Najpribližnije bi bilo nešto poput ovoga: „primordijalna iskonska sreća iz koje smo svi potekli“. Stvaranje života predstavlja najfascinantniji proces koji je ljudsko telo u stanju da doživi. Od ideje i misli do realizacije – neverovatno je kako naše misli, želje, osećanja iz duhovne, eterične dimenzije stvaraju oblik u materijalnom svetu u vidu deteta, čoveka. Postajanje sobom.

Taj oblik, odnosno dete, sazdano je od naše unutrašnjosti, od svih naših misli, želja, emocija, koje smo ikada doživeli, osmislili, poželeli – ono ima sve u sebi, i pozitivno i negativno, imprintovano zauvek. Ono je proizvod svega ljudskog u nama, ali je i mnogo više od toga… u njega je fino utkano kolektivno pamćenje čovečanstva, sav potencijal sveta, to dete poznaje svemir mnogo suštinskije i dublje od nas, „zna“ mnogo više, oseća sve(t) oko sebe. Mi odrasli smo ti koji ne shvatamo, uskraćeni za to StarNurseryznanje – socijalizacijom i pristajanjem na život u društvu.

Te čarobne okice, pogledaju te prvi put, tako dubokim i značajnim pogledom, pogledom koji te ispituje, i upija svaku tvoju (i najsuptilniju) unutrašnju misao i osećaj, prvi pogled u svet  – ništa nije suštinskije i intenzivnije od prvog pogleda deteta u majku odmah nakon rođenja. Vaše dve duše su ogoljene jedna pred drugom, dok dva Sopstva komuniciraju na najsuptilnijim nivoima.

m42___orion_star_nursery_by_thyrring-d3dudx7

Mnogo toga je već razmenjeno između vas u periodu inkubacije od 9 meseci, čula su već pokupila osnove sveta koji ih okružuje, u ušuškanoj zaštićenosti majčinog stomaka. Sada, kada vidim svet očima deteta, spoznajem ga na sasvim drugačiji način, podsećajući se izmaglice svog početka postojanja, razumevajući kroz novu perspektivu, gde svaki detalj dobija presudni značaj – toplota sobe u kojoj se rađa, svetlost i njegova jačina, naš prvi pogled, mirisi, zagrljaj na grudima, hrana koju stvaramo i vazduh koji dišemo.

Nadrealnost ove intenzivne emocije ne pušta danima, povremeno izađeš iz sebe i pogledaš odozgo sva ta događanja i novi život koji je tu, uštineš se da proveriš da li sanjaš, i shvatiš da je to ipak realnost, iako ne deluje tako ponekad. To je san koji je ostvaren, to je najupečatljiviji primer budnog sanjanja – oslikane i zamišljene, željene stvarnosti.

I ko kaže da se od ljubavi ne živi?! Ljubav je život. Život se rađa. Rađanje ljubavi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.